Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Informatie

Wat te doen als je je bagage kwijt bent op Schiphol?

Het kan gebeuren dat je bij aankomst op Schiphol ontdekt dat je bagage kwijt is. Hoewel dit een vervelende situatie is, is het belangrijk om kalm te blijven en de juiste stappen te nemen om je bagage terug te krijgen.

Hier zijn enkele tips over wat je kunt doen als je je bagage kwijt bent op Schiphol:

  1. Meld je verlies direct: Ga zo snel mogelijk naar de afdeling Lost & Found (Verloren & Gevonden) op de luchthaven. Deze afdeling bevindt zich meestal in de aankomsthal. Meld je verlies bij het personeel en geef een zo gedetailleerd mogelijke beschrijving van je bagage, inclusief kenmerken, labels of unieke items die erin zitten.
  2. Vul een Property Irregularity Report (PIR) in: Het personeel van Lost & Found zal je vragen om een Property Irregularity Report (PIR) in te vullen. Dit is een officieel document dat de details van je verloren bagage vastlegt. Zorg ervoor dat je alle relevante informatie verstrekt, zoals je contactgegevens, vluchtnummer en een beschrijving van de bagage.
  3. Houd je claimticket bij de hand: Als je bagage is ingecheckt, ontvang je bij het inleveren een claimticket. Zorg ervoor dat je dit ticket bij de hand hebt wanneer je je verlies meldt. Het claimticket bevat belangrijke informatie die kan helpen bij het lokaliseren van je bagage.
  4. Blijf in contact: Vraag om een contactnummer of e-mailadres waar je de voortgang van je bagage kunt opvolgen. Zorg ervoor dat je regelmatig contact houdt met de luchthaven of de luchtvaartmaatschappij om updates te krijgen over de status van je bagage.
  5. Houd je reisdocumenten en aankoopbewijzen bij de hand: Bewaar je paspoort, instapkaart en aankoopbewijzen van essentiële items die in je bagage zitten. Deze documenten kunnen van pas komen bij het indienen van een claim voor verloren of beschadigde bagage.
  6. Informeer je reisverzekering: Als je een reisverzekering hebt, neem dan contact op met je verzekeringsmaatschappij en informeer hen over je verloren bagage. Zij kunnen je begeleiden bij het indienen van een claim en eventuele vergoedingen voor verlies of beschadiging van je bagage afhandelen.

Het verliezen van je bagage is een ongelukkige gebeurtenis, maar met de juiste stappen en communicatie kun je de kans vergroten om je bagage terug te krijgen. Blijf geduldig en volg de instructies van het personeel op Schiphol. Ze zullen hun best doen om je te helpen en je bagage zo snel mogelijk terug te bezorgen.

Hoeveel vloeistof mag je meenemen in je ruimbagage?

We weten allemaal dat vloeistof meenemen in je handbagage als je gaat vliegen niet mag. Of tenminste, je mag wel vloeistoffen meenemen, maar niet meer dan 100 milliliter per verpakking. Dus dan heb je vaak kleine reisverpakkingen die je mee mag nemen. Er zijn wel uitzonderingen, bijvoorbeeld als je met een baby reist of medicatie moet slikken, maar over het algemeen is het niet toegestaan om meer dan 100 milliliter vloeistoffen en gels mee te nemen. De regels voor vloeistoffen in je ruimbagage is anders.

Vloeistof meenemen in je ruimbagage

Het goede nieuws is dat je in je ruimbagage onbeperkt vloeistof mee mag nemen. Vloeistoffen die ontvlambaar zijn of die gevaarlijk zijn mogen uiteraard niet mee. Daarbij moet het goed in je bagage passen en mag je koffer niet zwaarder zijn dan wat je hebt afgesproken met je luchtvaartmaatschappij. Vaak mag je koffer tot zo'n 23 kg wegen, tenzij je extra gewicht hebt bijgeboekt of bijvoorbeeld een first class ticket hebt.

In ruimbagage mag er dus aardig wat vloeistof meegenomen worden en zit je niet aan de limitering van 100 milliliter per verpakking en kun je dus gerust een fles wijn, shampoo of wat dan ook mee nemen op reis.