Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Emirates bagage en bagagekosten

emirates featured

Emirates staat bekend als maatschappij met royale baggage allowance. Sinds 4 februari 2019 is hier wel enige verandering in gekomen. De regels voor ruimbagage zijn sinds deze datum namelijk aangepast. Voor handbagage gelden nu de volgende regels:


Emirates Handbagage

Baggage in Emirates: Voor alle soorten tickets geldt dat de handbagage bij Emirates niet groter mag zijn dan 55 x 38 x 20 cm. Daarbij mag deze de 7 kg niet overschrijden. Een extra eis is dat u zelf in staat moet zijn om de bagage in de bagagevakken te plaatsen. Als je nog wat tax-free aankopen wil doen, is dat geen probleem. Deze mogen in redelijke hoeveelheden worden meegenomen naast je handtas of -koffer. Reizigers die businessclass of first class vliegen hebben te maken met andere rechten waardoor zij extra kunt meenemen in de cabine. Het aantal toegestane stuks en de maximale afmetingen staan hieronder verder toegelicht. Daarnaast behandelen we ook uitzonderingen op de regels.

Let op: als de reis wordt uitgevoerd door meerdere maatschappijen, zijn de regels van beide maatschappijen van toepassing.  


Emirates Economy Class handbagage regels

De regels voor Economy Class zijn als volgt:

 • Aantal handbagage: 1 stuk, 55 x 38 x 20 cm
 • Gewicht: elk stuk maximaal 7 kg
 • Extra: redelijke hoeveelheid tax free aankopen

Emirates Business Class en First Class handbagage regels

De regels voor Business Class en First Class zijn anders dan de regels voor reguliere tickets:

 • Aantal handbagage: 1 stuk 55 x 38 x 20 cm
 • Extra handbagage: 1 aktetas: 45 x 35 x 20 cm OF kledingtas: 20  indien gevouwen
 • Gewicht: elk stuk maximaal 7 kg
 • Extra: redelijke hoeveelheid tax free aankopen


Uitzonderingen & extra regels Handbagage

Er zijn een aantal uitzonderingen op de Emirates baggage allowance:

Passagiers die reizen met baby`s

Passagiers met een baby mogen in elke klasse 1 stuk handbagage meenemen voor bijvoorbeeld voeding en andere benodigdheden. Ook mag er 1 volledig inklapbare buggy of reiswieg worden meegenomen. Hiervoor moet er wel ruimte in de cabine zijn en er mag dan niet ook een kinderstoel worden meegenomen.

Passagiers die vanuit India reizen

Alle passagiers die in India aan boord gaan mogen 1 stuk handbagage meenemen. De handbagage mag niet groter zijn dan 115 centimeter (lengte + breedte + hoogte) in totaal.

Passagiers van en naar Brazilië

Reizigers die naar het Zuid Amerikaanse Brazilië vliegen dienen zich te houden aan de reguliere bagageregels. Passagiers die vliegen vanuit het land mogen maximaal 10 kg handbagage meenemen.

Poeders in de bagage

Op vluchten naar, vanuit of door de VS, en vluchten vanuit of door Australië en Nieuw-Zeeland, zijn in de handbagage of tussen persoonlijke spullen geen poeders toegestaan in containers van 350 ml. Voor babypoeder, medicijnen en menselijke resten en in Duty Free winkels aangekochte items geldt een uitzondering.

Vloeistoffen

Voor vloeistoffen gelden de aanbevolen regels van de Internationale personenluchtvaartorganisatie. De vloeistoffen dienen altijd vervoert te worden in een Manipulatie-aantonende veiligheidszak (Security Tamper-Evident Bag, STEB). Als u naar de V.S. reist dient u de vloeistoffen in te pakken in de ingecheckte bagage i.v.m. eventuele verdere vluchten en dus regels. Bekijk verdere uitzonderingen op deze pagina.

Items die niet voldoen aan de eisen

Als de handbagage te zwaar of groot is, bestaat de kans dat deze tegen extra kosten in het ruim dient te worden meegenomen.

Emirates Ruimbagage

Emirates hanteert twee soorten eisen voor ingecheckte bagage. Deze hangen af van het gewichtsconcept of stukconcept. En om welke van deze twee het gaat hangt weer af van het vertrekpunt of de bestemming.

Ingecheckte bagage volgens gewichtsconcept

Geldt voor: alle routes behalve reizen van en naar Noord- en Zuid-Amerika en reizen vanuit Afrika.

De onderstaande regels zijn van toepassing op vluchten waarvan het ticket na 4 februari 2019 is uitgegeven. U kunt hierbij zoveel stuks bagage inchecken als u wenst, zolang het totale gewicht minder is dan het maximaal aantal toegestane kilo`s voor uw type ticket. Echter, elk individueel artikel mag niet meer dan 32 kg in totaal wegen. De afmetingen (lengte + breedte + hoogte) van elk stuk ingecheckte bagage mag niet meer zijn dan 150 cm in totaal. Lees op de site van Emirates ook de volledige informatie. 

Type ticket Emirates Max. gewicht ruimbagage
Economy Special 20 kg
Economy Saver 30 kg
Economy Flex 30 kg
Economy Flex plus 35 kg
Business Class 40 kg
First Class 50 kg

Ingecheckte bagage volgens stukconcept

Geldt voor: alle routes van en naar Noord- en Zuid-Amerika, vluchten tussen de VS en Europa en vluchten vanuit Afrika.

In de onderstaande tabel staan het aantal stuks en gewicht dat mag worden meegenomen met Emirates. Elk individueel artikel mag niet meer dan 32  in totaal wegen. De afmetingen (lengte + breedte + hoogte) van elk stuk ingecheckte bagage mag niet meer dan 150 cm in totaal zijn. Er zijn daarnaast 2 uitzonderingen:

 1. Als uw reis vanuit Afrika is, kunt u profiteren van twee stuks tot maximaal 23 kg in Economy Special.
 2. Binnen Noord- en Zuid-Amerika en tussen de VS en Europa mag de Economy Saver Ticket maar 1 stuk bagage meenemen
Type ticket Emirates Aantal stuks max gewicht per stuk
Economy class 1 23 kg
Economy Saver 2 23 kg
Economy Flex 2 23 kg
Economy Flex plus 2 23 kg
Businessclass 2 32 kg
First Class 2 32 kg

Uitzonderingen op de ingecheckte bagage bij Emirates

Als u met een overstap reist, kan het voorkomen dat u ook met een andere maatschappij vliegt. Voor bestaande boekingen staat er op het ticket vermeldt wat de eisen zijn een de ruimbagage en handbagage. Als u dit wilt controleren voordat u boekt, kunt u het beste de toegestane bagage controleren bij de luchtvaartmaatschappij die één van de vluchten van uw reis uitvoert. U kunt ook contact opnemen met Emirates. Als uw reis in de Verenigde Staten begint en uw eerste vlucht niet wordt uitgevoerd door Emirates, dan zijn mogelijk afwijkende bagageregels van toepassing.

Emirates bijzondere bagage

Voor afzonderlijke items die groter dan 150 cm en maximaal 300 cm groot zijn, wordt een aanvullende toeslag in rekening gebracht. Als een afzonderlijk item groter is dan 300 cm kan het niet worden ingecheckt als bagage en moet het vervoerd worden als lading of vracht. Voor de volgende passagiers of bagagestukken gelden er speciale regels.

 • Passagiers met een beperking
 • Passagiers die reizen met een baby
 • Huisdieren
 • Sportuitrustingen
 • Muziekinstrumenten
 • Scheepsmodellen

Al deze regels staan overzichtelijk op deze pagina van Emirates vermeld.

Vragen over bagage of bagagekosten van Emirates?

Voor vragen over bagage kunt u bij Emirates terecht via de onderstaande kanalen:

Contact