Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Iberia bagage en bagagekosten

iberia-uitgelicht

Iberia LogoIberia is de nationale luchtvaartmaatschappij van Spanje. Iberia heeft duidelijke maar strikte voorwaarden voor zowel de hand- als de ruimbagage. Op deze pagina meer over de maximale afmetingen en het gewicht van uw bagage bij vliegen met Iberia. 


Iberia handbagage

Wat betreft de handbagage bij Iberia mag u aan boord een cabinekoffer en een persoonlijk object meenemen. Het persoonlijke item (bijvoorbeeld een laptoptas) moet te plaatsen zijn onder de stoel voor u en de handbagage kan in de cabine worden geplaatst. De maximale grote van handbagage bij Iberia is 56 cm x 45 cm x 25 cm. De maximale grootte van uw persoonlijke item mag tot 40 x 30 x 15 cm bedragen.

Iberia Afmetingen Handbagage

Indien je handbagage groter en niet in de bak past op de luchthaven zult u deze helaas moeten inchecken.

Uitzonderingen handbagage Iberia

  • Vliegt u Business Plus met Iberia dan mag u 2 stuks handbagage meenemen en een persoonlijk item.
  • De vliegtuigen van Iberia Regional Air Nostrum zijn kleiner; hier kan het voorkomen dat uw handbagage (kosteloos) in het ruim wordt ingecheckt.
  • Vluchten die u heeft geboekt bij Iberia maar worden door Vueling hebben andere voorwaarden. Is dit het geval? Dan mag u maximaal 10 kg meenemen aan handbagage en het formaat mag dan niet groter zijn dan 55 x 40 x 20 cm. Deze vluchten zijn te identificeren aan de vluchtnummers; indien uw vlucht start met IB5XXX dan gaat het om een Vueling vlucht.
  • Vliegt u naar de VS of Londen met Iberia, dan zijn er nog enkele extra strikte bagage regelingen. Vluchten naar Londen mogen geen bagage of voorwerpen mee groter dan 190 cm. Voor de VS is slechts 1 stuk handbagage en 1 persoonlijk item toegestaan.

Handbagage Iberia

TouristBusiness Class / Premium EconomyBusiness Plus
1 stuk handbagage1 stuk handbagage 2 stuks handbagage

Iberia handbagage afmetingen en regels

De voorwaarden van de handbagage nogmaals verduidelijkt, de standaardafmetingen zijn:

  • handbagage: 56 x 45 x 25 cm
  • persoonlijke items: 40 x 30 x 15 cm

Onder persoonlijke items wordt onder meer verstaan: handtas, schoudertas, laptop of bijvoorbeeld een rollator of medische voorwerpen. Maximale gewicht voor de handbagage wordt niet vernoemd op de Iberia website. Is handbagage te groot en moet deze ingecheckt worden. Online kan dit voor €30 afhankelijk van de vlucht, op de luchthaven loopt dit al op tot €45 per koffer. Bij langere afstanden kan dit ook verder oplopen.

Iberia ruimbagage

Iberia hanteert qua ruimbagage eigenlijk vrijwel dezelfde voorwaarden als veel van de grote airlines. Het maximale standaardgewicht van de ruimbagage is 23 kg en hoogte + breedte + lengte mag maximaal 158 cm bedragen. Hierbij zijn bijvoorbeeld hengsel en wieltjes inbegrepen. Bij een Basic ticket zit geen standaard ruimbagage in; deze zal bijgeboekt moeten worden.

Iberia bagage

Bagage IberiaBASICOPTIMALFLEXIBLE
Ruimbagage (23 kg / 158 cm)Betaald (vluchtafhankelijk)Gratis (1 stuk)Gratis (1 stuk)
Handbagage (56 x 45 x 25 cm)Gratis (1 stuk)Gratis (1 stuk)Gratis (1 stuk)

Wilt u meer bagage mee brengen? Dan is dit vooraf bij te boeken bij Iberia (een extra koffer bijvoorbeeld). Achteraf kan het ook via het Iberia boekingsbeheer of tijdens het online inchecken. Belangrijk bij Iberia: als je extra bagage mee wilt nemen; reserveer dan van tevoren dan krijgt u nog korting.

Is uw koffer zwaarder dan 23 kg maar lichter dan 32 kg dan kunt u ook een overgewicht prijs betalen. Business Class en Business Plus passagiers mogen sowieso tot 32 kg aan bagage meenemen. Ook in het geval dat u Iberia Plus klant bent is dit additionele gewicht gratis. Meer informatie ook hier.

Iberia: prijs van overgewicht bagage

BestemmingBusiness Plus / ClassPremium EconomyEconomy
Nationale vluchten, Europese, Noord-Afrika en Midden-OostenGratis overgewicht.Gratis overgewicht.€60
Overig Amerika, Azie en Zuid-AfrikaGratis overgewicht.€100€100
Mexico, VS en CanadaGratis overgewicht.€75€75

Voor Iberia Plus klanten geldt voor vrijwel alle vluchten dat je overal gratis overgewicht mag meenemen

Tip: wilt u meer ruimbagage meenemen bij Iberia? Boek dit dan van te voren online, dit scheelt door grote korting veel geld.

Voor Iberia Infinita Prima, Infinita en Platino klanten en Oro en Plata klanten zijn er nog extra voordelen aan bagage toelating.

Ibera ruimbagage afmetingen en regels

De regels voor ruimbagage bij Iberia zijn dus alsvolgt:

  • Standaard gewicht en afmetingen zijn max 23 kg en max 158 cm (l + b + h). Bij Business Plus of Iberia Plus klanten kan dit tot 32 kg oplopen.
  • Maximumgewicht per bagagestuk: 32 kg.
  • Bijboeken kan, online van te voren met veel korting. Op de luchthaven zelf loopt het bedrag snel op. Is je koffer te zwaar dan kan het zijn dat je tot €100 extra per koffer moet betalen.

Tijdens het online inchecken krijgt u nog een laatste mogelijkheid extra ruimbagage bij te boeken.

Bijzondere bagage Iberia

Iberia heeft duidelijke voorwaarden voor onder meer het meebrengen van ski-spullen, fietsen, golfspullen en andere speciale bagage. Een compleet overzicht daarvan kunt u vinden op de speciale bagage pagina van Iberia hier, vaak is dit ook gratis mee te nemen, er zijn echter genoeg uitzonderen.

Bijzondere bagage Iberia

Type bagageKosten voor korte en middenafstand vluchtenlange vluchten
RolstoelenGratis Gratis
Instrumenten€45 (tenzij max 30 x 120 x 38 dan mag het instrument mee als handbagage)Cabine, of gratis mits aan bagagevoorwaarden voldaan
Windsurf- en surf spullen€45Gratis mits aan bagagevoorwaarden voldaan
Overige sport spullen€45Gratis mits aan bagagevoorwaarden voldaan
Fietsen€45Gratis mits aan bagagevoorwaarden voldaan
Golf spullen€45Gratis mits aan bagagevoorwaarden voldaan
Ski spullen€45Gratis mits aan bagagevoorwaarden voldaan

Alle voorwaarden voor speciale / bijzondere bagage bij Iberia kunt u hier nog eens goed doornemen.

Bijzondere bagage regels

Voor vluchten naar Londen en de VS zijn er vaak nog speciale regelingen qua formaat

Vragen over bagage of bagagekosten van Iberia?

Voor vragen over bagage kunt u bij Iberia terecht op onderstaande kanalen:

Contact