Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

10 tips voor het reizen met handbagage in een vliegtuig

10 handbagage tips

Als je met het vliegtuig reist, moet je over een hoop verschillende dingen nadenken; Hoe laat moet ik aanwezig zijn, wat moet ik allemaal meenemen, en weet ik waar mijn paspoort ligt? Dat zijn belangrijke zaken waardoor de kleinere details rondom de bagage wel eens worden vergeten. En juist door op deze details kunnen een hoop problemen worden voorkomen. Daarom hebben we 10 handbagage tips samengesteld voor het reizen met handbagage.

1. Zorg dat u van tevoren precies weet hoeveel u mag meenemen.

De regels voor handbagage kunnen per maatschappij flink verschillen. Daarnaast komt het ook regelmatig voor dat vliegmaatschappijen hun eigen bagage regels aanpassen. Hierdoor kan het voorkomen dat de trolley waarmee u eerder gewoon heeft kunnen reizen, bij een andere vlucht niet mee mag in de cabine omdat deze niet voldoet aan de juiste formaten. Het kan ook voorkomen dat u teveel gewicht in de handbagage heeft. In beide gevallen komt u voor een vervelende keuze te staan. Of u laat een deel van de bagage of de complete koffer achter, of u checkt de handbagage in voor het ruim tegen de tarieven die aan de balie gelden. Deze tarieven liggen doorgaans hoog en u kunt zo al rekenen op €50 extra kosten. Let daarom goed op wat de regels zijn voor handbagage.

2. Verdeel bagage over koffers

Als u met een familie of andere goede bekenden reist, kunt u bagage over koffers verdelen. Dat heeft als voordeel dat u de gewichtslimiet van 1 stuk naar beneden kunt brengen als deze te zwaar is. Als u de spullen gelijk verdeelt over de koffers is er nog een voordeel: bij verlies of diefstal van de koffer heeft u nog 1 koffer waar spullen in zitten van beide personen.

3. Leg spullen die u nodig hebt bovenaan

Het klinkt logisch, maar het is handig om hier van tevoren even over na te denken. De ruimte in een vliegtuig is vaak beperkt en om dan spullen uit de onderkant van uw tas te halen, kan een hele klus zijn.

4. Weet goed wat u wel en niet mag meenemen in de handbagage

Ondanks dat u dit waarschijnlijk wel weet, maken mensen hier nog altijd fouten mee. Gewoon omdat niet iedereen altijd scherp is op de details tijdens het vliegen. Het kan daardoor zomaar gebeuren dat u uw dure Leatherman – die in uw rugzak zat vanwege een outdoor vakantie – bij de bagagecontrole moet achterlaten. Ook die mooie kurkentrekker uit het idyllische winkeltje mag niet mee aan boord. bedenk dus goed wat er wel en niet mee mag in uw handbagage.

5. Zorg dat uw handbagage uw contactgegevens bevat

Mocht u onverhoopt uw handbagage kwijt raken, dan is er een grote kans dat deze bij een afdeling op een vliegveld belandt die gaat over verloren voorwerpen en bagage. Ze zullen dan onderzoeken of er contactgegevens te achterhalen zijn zodat ze uw koffer met bezittingen bij u terug kunnen leveren.

6. Bewaar het bagagetag goed

De bagagetag is vaak maar een klein stickertje dat onbelangrijk lijkt, maar bij verlies kunnen ze uw gegevens koppelen aan dat van een gevonden koffer of tas. Het is dan dus belangrijk dat u deze nog heeft.

7. Houd waardevolle spullen dichtbij u

Waardevolle spullen als telefoons, computers, tablets en geld, kunt u toch het beste dicht bij uzelf in de buurt te houden. Zeker als u bagage ingecheckt moet worden in het ruim, is het verstandig om deze spullen er even uit te halen en mee de cabine in te nemen. Doe dit even in overleg met een medewerker van de maatschappij want allemaal losse handbagage is niet altijd toegestaan.

8. Zorg dat uw bagage opvalt

Bagagekoffers kunnen best wel op elkaar lijken. Zo zijn veel koffers klein en zwart. Het is handig dat u die van uzelf herkenbaar maakt zodat u deze snel terug kunt vinden. Daarnaast is het van belang omdat anderen uw koffer niet verwarren met die van hen. Een kofferwissel is wel het laatste dat u wilt voordat u op vakantie gaat. Bijvoorbeeld de suit suit koffers in deze koffergids vallen op.

9. Draag je zwaarste en grootste kleding

Als voorlaatste tip willen we u wijzen op iets praktisch. Als u met een kleinere handbagage koffer reist, is het slim om grote spullen aan te trekken. Dat wil zeggen: de grootste en zwaarste schoenen, de dikste jas en trui en toch die lange broek in plaats van de korte. Op die manier spaart u veel ruimte uit waardoor u uiteindelijk meer in uw handbagage kunt meenemen. En dat is weer van nut voor de laatste tip.

10. Reis enkel met handbagage

Het is verleidelijk om veel mee te nemen als u op reis gaat, maar reizen met enkel handbagage is erg prettig. Je hoeft maar 1 stuk bagage te vervoeren en in de gaten te houden, en je hoeft niet lang te wachten op de bagagebanden.

Dat waren onze 10 handbagage tips. We hopen dat je er wat aan hebt gehad en wensen je een prettige reis!

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.