Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Hoeveel vloeistof mag je meenemen in je ruimbagage?

We weten allemaal dat vloeistof meenemen in je handbagage als je gaat vliegen niet mag. Of tenminste, je mag wel vloeistoffen meenemen, maar niet meer dan 100 milliliter per verpakking. Dus dan heb je vaak kleine reisverpakkingen die je mee mag nemen. Er zijn wel uitzonderingen, bijvoorbeeld als je met een baby reist of medicatie moet slikken, maar over het algemeen is het niet toegestaan om meer dan 100 milliliter vloeistoffen en gels mee te nemen. De regels voor vloeistoffen in je ruimbagage is anders.

Vloeistof meenemen in je ruimbagage

Het goede nieuws is dat je in je ruimbagage onbeperkt vloeistof mee mag nemen. Vloeistoffen die ontvlambaar zijn of die gevaarlijk zijn mogen uiteraard niet mee. Daarbij moet het goed in je bagage passen en mag je koffer niet zwaarder zijn dan wat je hebt afgesproken met je luchtvaartmaatschappij. Vaak mag je koffer tot zo'n 23 kg wegen, tenzij je extra gewicht hebt bijgeboekt of bijvoorbeeld een first class ticket hebt.

In ruimbagage mag er dus aardig wat vloeistof meegenomen worden en zit je niet aan de limitering van 100 milliliter per verpakking en kun je dus gerust een fles wijn, shampoo of wat dan ook mee nemen op reis.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.