Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Wizzair bagage en bagagekosten

Bagagekosten Wizz Air

Wizz Air bagage Wizz Air handbagage bij normale tickets heeft een max gewicht van 10 kg en een formaat van 40 x 30 x 20 cm die onder de stoel voor u geplaatst moet kunnen worden. Is er geboekt met Wizz Priority? Dan mag er ook een trolley mee aan boord van max 10 kg die in de bagagevakken gaat. 


LET OP: Wizz staat er om bekend dat je weinig bagage mag meenemen aan boord.

Wizz handbagage afmetingen
Staandaard toegestane handbagage Wizz Air

Wizz Air Handbagage

Wizz Air maakt onderscheid tussen BASIS, WIZZ GO en WIZZ PLUS tickets. In tegenstelling wat je bij basis zou verwachten mag u hier geen rolkoffer of trolley inchecken bij basis. Bij basis gaat het echt alleen om handbagage van 40 x 30 x 20 cm maximaal, die u onder de stoel voor u zult moeten plaatsen.

Wilt u wel een wat grotere koffer mee dan boekt u WIZZ GO of WIZZ PLUS. Wilt u gewone bagage meenemen voor in het ruim, dan moet u daar extra voor betalen. Dit kunt u doen via de website of het callcenter.

Maximale formaat Type ticket Regels voor handbagage in cabine
40 x 30 x 20 cm BASIS Gegarandeerd mee; onder de stoel voor u. (let op kleine handbagage)
55 x 40 x 23 cm GO of PLUS Gegarandeerd mee in de cabine vanaf WIZZ GO, tenzij operationeel onmogelijk

Een trolley of tas met een maximaal formaat van 55 x 40 x 23 cm mag dus mee vanaf WIZZ GO en mag u gegarandeerd meenemen in de cabine, tenzij dit operationeel onmogelijk is. Heeft u de spullen nodig tijdens de vlucht leg ze dan voor de zekerheid bovenop, mocht het dan ingecheckt worden in het ruim, kunt u deze er nog snel uithalen.

Wizz Air BASIS handbagage afmetingen en regels

Bij WIZZ BASIS kunnen passagiers slechts 1 stuk handbagage meenemen zonder extra betaling ter grootte van 40 x 30 x 20 cm (10 kg). U kunt wel bijbetalen om extra bagage mee te nemen (tot 6 stuks). Kosten hiervan zijn zowel seizoen- als bagage afhankelijk. In het laagseizoen betaalt u voor een koffer tot 10 kg tussen de €9 – en €24,- euro, maar neemt u een zwaardere koffer mee in bijvoorbeeld het hoogseizoen dan kan dit oplopen €72,- per koffer. Kijk dus goed in dit overzicht wat u mee neemt, en wat dat kan kosten.

Wizz Priority

Vliegt u met WIZZ Priority? Dan kunt u naast de eerder genoemde handbagage van (40 x 30 x 20 cm) ook een extra trolley meenemen. De trolley/koffer mag tot maximaal 55 x 40x 23 cm groot zijn. Beide stukken mogen de cabine in, tenzij, als eerder gezegd operationeel onmogelijk. WIZZ priority kost tussen de €5-€15 online en €25 op de luchthaven.

Wizz Air Ruimbagage

Brengt u ruimbagage mee? Dan dient u bij Wizz Air extra te betalen. De prijs hangt af van het gewicht, de vliegduur en het seizoen. Voor alle tickets geldt dat u betaalt voor de ruimbagage. Hieronder vind u de tarieven van toepassing op de ruimbagage. De ruimbagage mag maximaal 119 x 149 x 171 cm zijn en 32 kilo wegen.

Gewicht Ruimbagage Kosten vooraf boeken Kosten bijboeken op de luchthaven
Tot 10 kg (laagseizoen) €9-€24 per vlucht, per passagier per stuk bagage €60-€120 per vlucht per, per stuk bagage
Tot 20 kg (laagseizoen) €15-€44 per vlucht, per passagier per stuk bagage €60-€120 per vlucht per, per stuk bagage
Tot 32 kg (laagseizoen) €23-€63 per vlucht, per passagier per stuk bagage €60-€120 per vlucht per, per stuk bagage
Tot 10 kg (hoogseizoen) €12-€27 per vlucht, per passagier per stuk bagage €60-€120 per vlucht per, per stuk bagage
Tot 20 kg (hoogseizoen) €20-€50 per vlucht, per passagier per stuk bagage €60-€120 per vlucht per, per stuk bagage
Tot 32 kg (hoogseizoen €31-€72 per vlucht, per passagier per stuk bagage €60-€120 per vlucht per, per stuk bagage

Tip: hoogseizoen en laagseizoen bekijken? Kijk dan eens in dit overzicht. Heeft u overbagage bij Wizz? Dan betaalt u €10 per kilo per item per vlucht.

Wizz Air ruimbagage afmetingen en regels

Wizz Air hanteert de volgende regels voor ruimbagage:

 • Ruimbagage mag u veredelen over 6 bagagestukken per persoon.
 • Bagagekosten worden berekend per bagagestuk.
 • Maximumgewicht per bagagestuk: 32 kg.

Van tevoren bagage bijboeken via de website of het callcenter van Wizz Air loont zeker. Bijboeken op het vliegveld is vaak flink duurder en kan pas vanaf €60|

Let op: Bij een pakketreis via een reisorganisatie gelden andere tarieven.

Wizz Air bijzondere bagage

Over de bijzondere bagage is de Wizz Air website niet heel duidelijk. Boekt u bijzondere bagage in de vorm van sportspullen van tevoren? Dan betaalt u €30 per vlucht, per stuk. Op de luchthaven zelf gaat het hier om €60 per stuk per vlucht. Onder sportartikelen worden onder meer ski-, snowboard, golftassen, surfmateriaal verstaan. Polsstokken kunnen alleen vervoerd worden indien goed verpakt in bijvoorbeeld een stoffen tas. Instrumenten kunnen mee aan boord, maar hier zijn ook strikte voorwaarden voor: onder meer hier te vinden. Verder is het mogelijk fietsen mee te nemen, duikmaterialen en bijvoorbeeld jachttrofeeën indien een veterinair certificaat aanwezig is. Huisdieren worden bij Wizz Air niet toegestaan aan boord.

Wizz Air bijzondere bagage regels

Wizz heeft veel regels, maar qua bijzondere bagage is het vrij eenduidig. In principe gaat het hier om €30 additionele kosten per stuk bagage, tenzij er pas op de vluchthaven wordt bijgeboekt. Dan betaalt u €60 per vlucht. Qua instrumenten en andere fragiele voorwerpen; die kunt u mits ze voldoen aan bepaalde voorwaarden meenemen in de cabine. Dan mag de lengte maximaal 80 cm zijn en verder niet groter dan 40 x 23 cm. Iedere stuk bijzondere bagage dat je mee wilt laten vervoeren op de vlucht, moet aan speciale eisen voldoen. Al deze regels staan overzichtelijk op deze pagina van Wizz Air.

Vragen over bagage of bagagekosten van Wizz Air?

Voor vragen over bagage kunt u bij Wizz Air terecht via de onderstaande kanalen:

Contact

Openingstijden

 • maandag
  00:00 - 23:59
 • dinsdag
  00:00 - 23:59
 • woensdag
  00:00 - 23:59
 • donderdag
  00:00 - 15:59
 • vrijdag
  00:00 - 23:59
 • zaterdag
  00:00 - 23:59
 • zondag
  00:00 - 23:59