Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

TUI bagage en bagagekosten

Bagagekosten Tui

Tui bagageVlieg je met TUI en wil je weten hoeveel handbagage of ruimbagage je mag meenemen? We hebben de bagage formaten voor TUI uitgezocht en eventuele extra kosten op een rijtje gezet vermeld op deze pagina.


Tui handbagage afmetingen
Maximale afmetingen TUI Fly handbagage


TUI Handbagage

Handbagage mag bij TUI niet groter zijn dan 50 x 40 x 25 centimeter. Dit past namelijk in de bagagebakken boven uw hoofd of onder de stoel voor u. Op volle vluchten kan het dan voorkomen dat deze bagage dan alsnog gratis in het vrachtruim onderin het vliegtuig wordt vervoerd. Daarvoor hoeft u uiteraard niet te betalen, maar u heeft de bagage dan niet bij de hand in de cabine. Is je bagage te groot of te zwaar? Dan worden extra kosten in rekening gebracht en die kunnen flink oplopen.

Afmetingen en regels handbagage TUI / TUI Fly:

 • Handbagage mag een maximale afmeting hebben van 55 x 40 x 25 cm 
 • Het gewicht mag maximaal 10 kg bedragen
  (voor vluchten naar Suriname geldt dat de afmetingen 50 x 40 x 25 mogen zijn of gezamenlijk niet meer dan 115 cm)

Wanneer de handbagage groter is dan de aangegeven formaten, dan wordt deze in het ruim geplaatst. Dit kost €50 extra in verband met mogelijke vertraging en inzet van medewerkers.

Meerdere items meenemen als handbagage

TUI Fly controleert het volume van alle items bij elkaar opgeteld. U kunt dus bijvoorbeeld één trolley en twee plastic tasjes meenemen aan boord, zolang de totale afmetingen van alle items bij elkaar opgeteld niet groter zijn dan 55 x 40 x 25 cm. Wil je bagage bijboeken bij TUI? Dat kan op deze pagina.

TUI Ruimbagage

De hoeveelheid ruimbagage kunt u tijdens het boeken selecteren (Alle tarieven en aantal kg vindt u ook op deze pagina). Omdat u natuurlijk niet altijd precies weet hoeveel u uiteindelijk mee zult nemen, kan er bij TUI tot 24 uur van tevoren ruimbagage gereserveerd worden. Afhankelijk van het type ticket (economy of DeLuxe) wordt er voor ruimbagage extra kosten in rekening gebracht. Deze hebben we in de tabel onder het kopje ‘Kosten Ruimbagage' verwerkt. 

Afmetingen en regels ruimbagage TUI Fly

 • De maximale afmetingen van de ruimbagage bij TUI mogen bij elkaar maximaal 158 centimeter zijn (lengte x breedte x hoogte).

Overige regels voor ruimbagage bij TUI

 • Ruimbagage mag maximaal 32 kilo wegen per stuk
 • Als je met meerdere passagiers binnen één boeking reist, mag je het totale bagagegewicht verdelen. Dat kan enkel bij inchecken aan de balie. 
 • Je mag meerdere stukken bagage inchecken per persoon.
 • Voor baby's tot twee jaar mag je gratis 10 kg ruimbagage meenemen. Daarnaast mag je één paraplubuggy, andere buggy van klein formaat, maxi cosy of easy walker tot maximaal 10 kg gratis meenemen.

Kosten Ruimbagage

TUI bagage

Gewicht ruimbagageEuropese bestemmingen Verre bestemmingenDetails
20 kg€20€25Bekijk details
25 kg€25€30Bekijk details
30 kg€30 €40Bekijk details
40 kg€40€50 Bekijk details
50 kg€50€65Bekijk details

* uitzonderingen zijn Aruba, Bonaire, Curaçao, Miami en Orlando Sanford. Deze bestemmingen gelden niet als ‘verre bestemming'.

DeLuxe Tickets

Mensen met een DeLuxe ticket kunnen bagage doorgaans gratis meenemen. Er zijn wel een paar uitzonderingen. Voor verre bestemmingen en voor reizen naar Aruba, Bonaire, Curaçao, Miami en Orlando Sanford, moet je van 40 kg tot 50 kg ruimbagage €30 bijbetalen. 

Extra kosten voor teveel ruimbagage

Als op de luchthaven blijkt dat je teveel ruimbagage heeft kun je dit tegen betaling alsnog meenemen. Je betaalt dan het normale tarief + €10 luchthavenkosten. 

Bijzondere bagage bij TUI

Bijzondere bagage dient u in sommige gevallen aan te melden bij TUI en in sommige gevallen niet. Er zijn 3 aparte pdf bestanden die hier uitleg over geen. 

Vragen over bagage of bagagekosten van TUI Fly? 

Voor vragen over bagage kun je bij TUI terecht op de bagage pagina of via de onderstaande kanalen:

Contact

Openingstijden

 • maandag
  08:00 - 23:00
 • dinsdag
  08:00 - 23:00
 • woensdag
  08:00 - 23:00
 • donderdag
  08:00 - 23:00
 • vrijdag
  08:00 - 23:00
 • zaterdag
  08:00 - 23:00
 • zondag
  09:00 - 23:00