Bagage KLM en de bagagekosten

Bagagekosten KLM

KLM bagageKLM heeft standaarden voor ruimbagage en handbagage die we op deze pagina zullen behandelen. Extra bagagevrijstelling kan echter per vlucht verschillen. Dit kunt u  zien tijdens het boeken, op de ticket of in Mijn Reis.


Bij KLM kunt u zowel binnen Europa als intercontinentaal één stuk ruimbagage inchecken van maximaal 23 kg. De afmetingen van de koffer, lengte x breedte x hoogte mag de 158 cm niet overschrijden. Als handbagage is één stuk toegestaan van max. 55 x 35 x 25 cm en één accessoire van max. 40 x 30 x 15 cm. Er geldt een gezamenlijk gewicht van 12 kg. Er zijn uitzonderingen voor Business Class en Flying Blue en SkyTeam Elite members.

Tip: voordat u boekt kunt u via de kostencalculator berekenen wat de bagagetarieven per vlucht zijn!

KLM Handbagage

KLM handbagage afmetingen

Als handbagage is bij KLM toegestaan: 1 tas of trolley + 1 accessoire (laptop, handtas) met een gecombineerd gewicht van maximaal 12 kg. Het grote stuk handbagage mag 55 x 35 x 25 cm zijn. De accessoire mag maximaal een afmeting hebben van 40 x 30 x 15 cm. Indien u KLM Businessclass vliegt mag u 2 stuks handbagage meenemen en mag het totaalgewicht 18 kg bedragen.

Op drukke vluchten kan het voorkomen dat uw handbagage bij de gate wordt ingecheckt waardoor deze niet in de cabine meegenomen kan worden. Dat kan ook het geval zijn als de bagage aan de juiste afmetingen en gewicht voldoet. De bagage wordt dan (kosteloos) in het ruim vervoerd.

Handbagage KLM Economy Class Business Class
Aantal stuks handbagage 1 2
Max. afmeting handbagage 55 x 35 x 25 cm 55 x 35 x 25 cm
Aantal accessoires 1 1
Max. afmeting accessoire  40 x 30 x 15 cm 40 x 30 x 15 cm
Handbagage max. totaal gewicht 12 kg 18 kg

Ruimbagage KLM

Net zoals bij de handbagage wordt er voor de ruimbagage geen onderscheid gemaakt tussen Europese of Continentale vluchten. Bij KLM zijn er wel verschillen per type ticket, of als u deelneemt aan één van de member-programma`s.

Economy Light

Binnen Europa wordt er veel gekozen voor een Economy Light ticket. Bij dit ticket hoort geen ruimbagage.

Economy Class

Als ruimbagage is toegestaan één stuk met een maximaal gewicht van 23 kg. De afmetingen van de koffer, lengte x breedte x hoogte mag de 158 cm niet overschrijden.

Business Class

Met een Business Class ticket mag je 2 stuks ruimbagage meenemen. De regels voor deze ruimbagage is dat de L + B + H maximaal 158 cm mag bedragen. Het gewicht is max. 32 kg per stuk.

Flying Blue en SkyTeam Elite deelnemers

Flying Blue Silver- Gold- en Platinumdeelnemers en SkyTeam Elite deelnemers mogen een extra koffer meenemen als ruimbagage. Voor dit extra bagagestuk gelden dezelfde afmetingen en hetzelfde gewicht als voor de bagageregels van het type ticket dat u heeft.

Ruimbagage KLM Economy light Economy Class Business Class Members*
Aantal stuks ruimbagage 0 1 2 +1
Afmeting Ruimbagage nvt  L x B x H max. 158 cm  L x B x H max. 158 cm  L x B x H max. 158 cm
Ruimbagage max. gewicht per stuk nvt  max. 23 kg max. 32 kg max. 23 of 32 kg

* Flying Blue Silver- Gold- en Platinumdeelnemers en SkyTeam Elite deelnemers (de extra koffer dient van hetzelfde formaat te zijn als toegestaan in de klasse die is geboekt)

KLM bagage bijboeken

Als u bij KLM extra bagage wilt meenemen kun je deze bijboeken. Het is mogelijk om dit tot 24 uur van tevoren te doen. Dat kan via ‘Mijn KLM’ of met uw Flying Blue account. Daarnaast kunt u inloggen met een boekingscode en familienaam op deze pagina. Daar vindt u ook de tarieven.

KLM bagage inchecken / afgeven

Online inchecken kunt u doorgaans van 30 uur tot 1 uur voor vertrek. De bagageafgifte en incheckbalies zijn 2 uur van tevoren geopend voor Europese vluchten en 3 uur voor intercontinentale. Ze sluiten respectievelijk 40 minuten en 60 minuten voor vertrek. Er kunnen uitzonderingen zijn op deze tijden op vluchten naar sommige bestemmingen. Controleer dit dus nog even goed op uw boekingsinformatie.

Bijzondere Bagage

Aangezien er beperkte ruimte is aan boord, adviseert KLM om bijzondere bagage vroegtijdig in te checken. Dat betekent uiterlijk 48 uur voor vertrek. De regels en kosten voor bijzondere bagage kunt u inzien door een speciale kosten calculator.

Vragen over bagage of bagagekosten van KLM?

Voor vragen over bagage kunt u bij KLM terecht via de onderstaande kanalen:

Contact

Openingstijden

De klantenservice van KLM is 24/7 bereikbaar