Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Lufthansa bagage en bagagekosten

lufthansa

bagage lufthansa

Bij Lufthansa is onder meer het meenemen van handbagage afhankelijk van de reisklasse. Het maximale gewicht per stuk handbagage bedraagt maximaal 8 kg. Naast standaard handbagage mag er kleine bagage mee genomen worden aan boord (bv laptop).


bagage afmetingen en gewicht lufthansa
Max. handbagage afmetingen en gewicht Lufthansa (totaal 8kg)

Bij Lufthansa is het meebrengen van (gratis) ruimbagage afhankelijk van onder meer de bestemming en het ticket. Voor intercontinentale vluchten mag u bij elke reisklasse ruimbagage meenemen, de hoeveelheid en het gewicht verschilt. Ook bij Economy Class is het toegestaan 1 item ruimbagage mee te nemen van 23 kg naast de handbagage van 8 kg. U mag ook een persoonlijk item mee aan boord nemen – bijvoorbeeld een laptop – of een handtas tot 30 x 40 x 10 cm.

Let wel op: vliegt u in Europa dan mag u met het nieuwe basic fare ticket (Economy Light) geen ruimbagage meenemen. U vliegt dan wel wat voordeliger.

Op sommige vluchten naar de VS en Canada is dit ticket ook te boeken. In de Business Class en First Class mag u bij Lufthansa 2 items handbagage meenemen van elk 8 kg, en tot 2 stuks ruimbagage van elk tot max 32 kg. Vliegt u First Class? Dan mogen er zelfs 3 stuks ruimbagage mee van 32 kg.

Bij Lufthansa bedragen de toegestane afmetingen van de koffer, lengte x breedte x hoogte max 158 cm. Voor handbagage gaat het om max 55 x 40 x 23 cm.

Gaat het om vouwbare (kleding)tassen dan is een maximum van 57 x 54 x 15 cm toegestaan.

Lufthansa Handbagage

Bij Lufthansa is als handbagage toegestaan: een tas of trolley + een accessoire (bijvoorbeeld een laptop of een handtas). Bij de handbagage van Lufthansa gaat het om een maximaal gewicht per stuk handbagage van 8 kg. Qua grootte mag het gaan om een koffer/tas van max 55 x 40 x 23 cm. Tenzij het gaat om vouwbare kleding tassen, dan kan het tot 57 x 54 x 15 cm zijn. Ook mag u een persoonlijk item mee aan boord nemen ter grootte van max. 30 x 40 x 10 cm.

Vliegt u Business Class of First Class dan is het toegestaan om 2 stuks handbagage (+ een accessoire) mee aan boord te nemen.

Op bijna alle vluchten van Lufthansa kunt u uw handbagage meenemen aan boord, bij hoge uitzondering kan het gebeuren dat het alsnog in het ruim moet worden ingecheckt. Voor Business en First Class kan het ook zo zijn dat het 2e stuk handbagage ingecheckt moet worden, en het ruim in zal gaan.

Het is mogelijk om als handbagage bijvoorbeeld een kinderstoel of rollator mee te nemen. Muziekinstrumenten zijn ook mogelijk, mits ze voldoen aan de volgende regels.

Denkt u er aan bij het inpakken van bagage dat spullen die u tijdens de vlucht nodig heeft handig inpakt, mocht het dan toch ingecheckt worden dat u er makkelijk bij kan.

Lufthansa handbagage

Handbagage LufthansaEconomy ClassPremium Economy ClassBusiness ClassFirst Class
Handbagage max. totaal gewicht*8kg8kg16kg16kg
Max. afmeting accessoire30 x 40 x 10 cm30 x 40 x 10 cm30 x 40 x 10 cm30 x 40 x 10 cm
Aantal accessoires1111
Max. afmeting handbagagemax. 55 x 40 x 23 cmmax. 55 x 40 x 23 cmmax. 55 x 40 x 23 cmmax. 55 x 40 x 23 cm
Aantal stuks handbagage1122

*Dit is exclusief persoonlijke items (bv. accessoires, laptop)

Ruimbagage Lufthansa

In principe wordt er bij Lufthansa geen onderscheid gemaakt tussen intercontinentale vluchten en Europese vluchten. Hoeveel u mag meenemen is onder meer afhankelijk van het type ticket, en of u bijvoorbeeld aangesloten bij een van de member programma's zoals Miles & More. Tenzij u een Economy light ticket heeft, dan is er geen ruimbagage toegestaan.

Economy Light Lufthansa

Op Europese vluchten (en naar Canada en de VS) kunt u kiezen voor een Economy Light Ticket: bij dit ticket hoort geen ruimbagage. Wel is het mogelijk om bagage bij te boeken.

Economy Class & Premium Economy Class

Bij Lufthansa is het gewicht voor normale ruimbagage identiek als bij bv KLM: max 23 kg. De afmetingen van de koffer, lengte x breedte x hoogte mag de 158 cm bij Lufthansa niet overschrijden. Bij Premium Economy Class mag u 2 koffers van 23 kg meenemen

Business Class

Vliegt u Business Class? Dan zijn 2 stuks ruimbagage toegestaan met een maximaal gewicht van 32kg per koffer. De regels voor deze ruimbagage is dat de L + B + H maximaal 158 cm mag bedragen.

First Class

Bij First Class mag u zelfs tot 3 koffers meenemen met 32 kg per koffers. Ook hier gelden dezelfde regels qua formaat van de koffers, L x B x H is maximaal 158 cm.

Lufthansa ruimbagage

Ruimbagage LufthansaEconomy lightEconomy Class (+ Premium)Business ClassFirst Class
Ruimbagage max. gewicht per stuknvt23kg32kg32kg
Afmeting Ruimbagagenvt L x B x H max. 158 cm L x B x H max. 158 cm L x B x H max. 158 cm
Aantal stuks ruimbagage01 (premium 2)23

* Het is mogelijk dat u bijvoorbeeld op basis van Miles & More membership meer voordelen krijgt bij Lufthansa, de voordelen daarvan beginnen eigenlijk pas echt bij Miles & More Frequent Traveller.

Lufthansa bagage bijboeken

Wilt u extra bagage meenemen die buiten uw ticket valt? Dan is het mogelijk om deze online bij te boeken. Hierbij gaat het om de eerder genoemde formaten. Meer specifieke informatie over het extra bijboeken van bagage bij Lufthansa kunt u vinden op deze pagina.

Lufthansa bagage inchecken / afgeven

Online inchecken kunt u doorgaans bij Lufthansa van 24 uur tot 1 uur voor vertrek. Incheckbalies en afgifte van bagage zijn 2 uur van tevoren geopend voor Europese vluchten en 3 uur voor intercontinentale. Het inchecken sluit respectievelijk 40 minuten en 60 minuten voor vertrek.

Bijzondere Bagage bij Lufthansa

Lufthansa heeft online veel mogelijkheden uitgewerkt voor het meenemen van bijzondere bagage, bij bijzondere bagage gaat het om grote zwaardere koffers, eigenlijk meer speciale bagage, u kunt voor een meerprijs ook zaken meenemen met een maximum gewicht tot 52 kg met formaten 200 x 75 x 65 voor een prijs in Europa van 200 euro, intercontinentaal kost dit 300 euro.

Gaat het om bijzondere bagage zoals skispullen, snowboard etc. dan is het mogelijk het tot 24 uur van te voren in te checken, als het voldoet aan de standaardformaten van de geboekte vliegklasse. Is dit vervangend voor de normale ruimbagage dan kan dit gratis, indien het als extra mee gaat, dient u dit bij te boeken indien het niet binnen uw ticket past. Is het zwaarder dan 32kg dan moet het worden verzonden als ‘vrachtpost'. Wilt u uw huisdier meenemen op vakantie / tijdens uw reis, dan vind u hier zeer uitgebreide informatie.

Vragen over bagage of bagagekosten van Lufthansa?

Voor resterende vragen met betrekking tot uw bagage kunt u bij Lufthansa terecht bij de volgende kanalen.

Contact

Openingstijden

De Lufthansa klantensevice is 24/7 bereikbaar