Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Transavia bagage en bagagekosten

Bagagekosten Transavia

Transavia bagageSinds begin april 2024 heeft Transavia de handbagage regels aangepast. De standaard handbagage, althans wat wij hanteren als standaard, is vanaf nu niet meer gratis mee te nemen aan boord. De rolkoffertjes gaan vanaf nu voor €10,- over de bagageband 🙂

Meer over deze wijziging en de opschudding die dit veroorzaakt ook in het AD.nl1. Om de verwarring compleet te maken heeft Transavia handbagage nu hernoemd tot cabinebagage, en wordt het persoonlijke accessoire nu handbagage genoemd. Snap jij het nog?

Heel kort door de bocht: handbagage mag nie tmeer – alleen een persoonlijk item of een rugzakje mag nog gratis. De ‘rolkoffertjesmania' werd waarschijnlijk teveel.

Aan boord van de vliegtuigen zijn nu plek voor 70 stuks aan handbagage voor bovenin de cabines. Ben je op tijd met het inboeken van je handbagage, dan krijg je er ook priority boarding bij. Zorg wel dat je ook daadwerkelijk handbagage bijboekt voor je rolkoffer. Vergeet je het, dan ben je aan de gate aan de beurt, betaal je €65,- en wordt je koffertje ingeladen in het bagageruim.


Transavia handbagage afmetingenTransavia handbagage


Transavia maakt onderscheid tussen “gegarandeerd in de cabine” en handbagage die “niet gegarandeerd in de cabine” mee kan. Dat hangt af van de drukte van de vlucht en de grootte van de bagage.


Transavia handbagage

Maximale formaatkleur labelRegels handbagage Details
45 x 40 x 25 cmGroenGegarandeerd mee in de cabineBekijk details
55 x 40 x 25 cmRoodVanaf €10,- in de cabine meeBekijk details

 


Sinds april 2024 is het zo dat wanneer je zeker wil zijn dat de handbagage mee de cabine in kan, je op tijd moet boeken en je daarvoor extra gaat betalen. Het is niet meer gratis. Dan krijg je ook voorrang bij het boarden. (Bekijk hier de details).


Deze maatregel is genomen omdat de hoeveelheid handbagage die mensen tegenwoordig meenemen, niet meer in de bagagerekken kan.


Transavia handbagage afmetingen en regelsPer passagier (volwassene/kind) is alleen nog één accessoire gratis toegestaan: handtassen, aktetassen, laptop- en laptoptassen, foto- en filmapparatuur worden allemaal als één stuk bagage gerekend. Het maximale gewicht is 10 kg. Om het aantal tassen te beperken, kunt u diverse kleine tassen in één grote tas doen die maximaal (L x B x H) 45 x 40 x 25 cm groot is.Voldoet een tas of trolley aan de afmetingen 55 x 40 x 25 cm en is er onvoldoende ruimte in de bagagevakken boven je hoofd? Dan vervoert Transavia de tas ook als ruimbagage. Is je tas groter dan 55 x 40 x 25 cm, dan vervoeren zij deze als ruimbagage.


Transavia RuimbagageVoor de ruimbagage van Transavia dien je extra te betalen. De prijs hangt af van het gewicht en de vliegduur. Tijdens het boeken kan je kiezen uit de tickets: Basic, Plus en Max. Daarover hier meer informatie. Als je voor een basic ticket kiest, kan je de ruimbagage optioneel meenemen tegen betaling. Met een Plus ticket mag je 20 kg ruimbagage meenemen, en met een Max ticket 30 kg ruimbagage. De onderstaande tarieven zijn van toepassing wanneer je vooraf je bagage inboekt of wanneer deze later wordt aangemeld op de luchthaven.

Transavia Ruimbagage

Gewicht ruimbagageKosten vooraf boekenKosten bijboeken luchthavenDetails
Tot 15 kg€9-€28 per enkele reis€45 per enkele reisBekijk details
Tot 20 kg€13-€35 per enkele reis€60 per enkele reisBekijk details
Tot 25 kg€17-€42 per enkele reis€75 per enkele reisBekijk details
Tot 30 kg€26-€54 per enkele reis€90 per enkele reisBekijk details
Tot 40 kg€35-€66 per enkele reis€120 per enkele reisBekijk details
Tot 50 kg€63-€100 per enkele reis€150 per enkele reisBekijk details
Tip: Als stoelkeuzes e.d. niet belangrijk voor je zijn, dan weegt het kiezen van een duurdere ticket optie (Plus of Max) niet op tegen het betalen van extra bagage.Transavia ruimbagage afmetingen en regels


Transavia hanteert de volgende regels voor ruimbagage: • Ruimbagage mag je verdelen over 5 bagagestukken per persoon.

 • Maximale totale gewicht: 50 kg per persoon.

 • Maximumgewicht per bagagestuk: 32 kg.


Zolang je niet (online) bent ingecheckt, kan je via Mijn Transavia voordelig ruimbagage boeken. Sta je op het vliegveld en heb je je bagage niet tijdig via internet of het call center aangegeven, dan hanteert Transavia extra kosten die snel oplopen tot €100,- voor één stuk bagage.


Let op: voor een pakketreis geboekt via een reisorganisatie, gelden andere tarieven.


Transavia bijzondere bagage


Je kan bij Transavia uiteenlopende soorten bijzondere bagage meenemen. Het is verstandig om dit zo vroeg mogelijk bij Transavia of reisorganisatie te melden. Je kan dit tijdens het boeken doen, of achteraf via Mijn Transavia of het Service Center. Via Mijn Transavia kan dit worden gedaan vanaf 3 weken tot 48 uur voor vertrek. Voor de veel voorkomende soorten bijzondere bagage hanteert Transavia standaard tarieven:


Transavia bijzondere bagage

Soort bijzondere bagageStandaard tarief per enkele reisVoorwaarden?
Golfuitrusting€ 34Details
Klein huisdier in de cabine€ 45Details
Huisdier in het ruim € 70Details
Wintersport uitrusting€ 34Details
Duikuitrusting max 15 kg€ 34Details
Visuitrusting€ 34Details
Surfplank e.d.€ 49Details
Fiets€ 49Details

Transavia bijzondere bagage regels 


Ieder stuk bijzondere bagage dat je mee wil laten vervoeren op de vlucht, moet aan speciale eisen voldoen. Zo mag een golfuitrusting bijvoorbeeld bestaan uit 1 golftas met clubs, en 1 paar golfschoenen. Al deze regels staan overzichtelijk op deze pagina van Transavia


Vragen over bagage of bagagekosten van Transavia? 


Voor vragen over bagage kunt u bij Transavia terecht via de onderstaande kanalen:

 1. Koffertjeschaos in het vliegtuig: zelfs fabrikanten weten het niet meer, AD.nl []

Contact

Openingstijden

 • maandag
  08:00 - 22:00
 • dinsdag
  08:00 - 22:00
 • woensdag
  08:00 - 22:00
 • donderdag
  08:00 - 22:00
 • vrijdag
  08:00 - 22:00
 • zaterdag
  08:00 - 22:00
 • zondag
  08:00 - 22:00

De klantenservice is vanuit Nederland telefonisch te bereiken via het lokale tarief. Voor vragen over bagage vanuit België, kunt u terecht op het nummer 070660305 (€0,30 per minuut).

Transavia is ook te bereiken via whatsapp op het nummer +31683673722