Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Transavia bagage en bagagekosten

Bagagekosten Transavia

Transavia bagageDe kosten voor bagage bij Transavia zijn op het eerste gezicht niet erg transparant. Hier de officiële regels. Daarom gaan we daar op deze pagina dieper op in. Kort samengevat wordt er in de tarieven onderscheid gemaakt tussen bagage die u aanmeldt via de website of op de luchthaven.


Transavia handbagage afmetingenTransavia Handbagage

Transavia maakt onderscheid tussen “gegarandeerd in de cabine” en handbagage die “niet gegarandeerd in de cabine” mee kan. Dat hangt af van de drukte van de vlucht en de grootte van de bagage.

Transavia handbagage

Maximale formaatkleur labelRegels handbagage Details
45 x 40 x 25 cmGroenGegarandeerd mee in de cabineBekijk details
55 x 40 x 25 cmRoodBij drukte kan deze handbagage naar het ruim worden verplaatstBekijk details

 

Sinds maart 2019 is het zo dat wanneer je zeker wil zijn dat de handbagage mee de cabine in kan, je daarvoor extra kan betalen. Dan krijg je ook voorrang bij het boarden. (Bekijk hier de details).

Deze maatregel is genomen omdat de hoeveelheid handbagage die mensen tegenwoordig meenemen, niet meer in de bagagerekken kan. je kan de handbagage bagage doorgaans gewoon meenemen in het vliegtuig, maar er is een kans dat deze op drukke vluchten (gratis) in het ruim wordt vervoerd. Houd hier dus rekening mee als je  bepaalde producten uit de handbagage tijdens de vlucht nodig hebt.

Transavia handbagage afmetingen en regels

Per passagier (volwassene/kind) is één stuk handbagage toegestaan met de maximale afmeting van (L x B x H) 45 x 40 x 25 cm. Handtassen, aktetassen, laptop- en laptoptassen, foto- en filmapparatuur worden allemaal als één stuk bagage gerekend. Het maximale gewicht is 10 kg. Om het aantal tassen te beperken, kunt u diverse kleine tassen in één grote tas doen die maximaal (L x B x H) 45 x 40 x 25 cm groot is.

Voldoet een tas of trolley aan de afmetingen 55 x 40 x 25 cm en is er onvoldoende ruimte in de bagagevakken boven je hoofd? Dan vervoert Transavia de tas ook als ruimbagage. Is je tas groter dan 55 x 40 x 25 cm, dan vervoeren zij deze als ruimbagage.

Transavia Ruimbagage

Voor de ruimbagage van Transavia dien je extra te betalen. De prijs hangt af van het gewicht en de vliegduur. Tijdens het boeken kan je kiezen uit de tickets: Basic, Plus en Max. Daarover hier meer informatie. Als je voor een basic ticket kiest, kan je de ruimbagage optioneel meenemen tegen betaling. Met een Plus ticket mag je 20 kg ruimbagage meenemen, en met een Max ticket 30 kg ruimbagage. De onderstaande tarieven zijn van toepassing wanneer je vooraf je bagage inboekt of wanneer deze later wordt aangemeld op de luchthaven.

Transavia Ruimbagage

Gewicht ruimbagageKosten vooraf boekenKosten bijboeken luchthavenDetails
Tot 15 kg€9-€28 per enkele reis€45 per enkele reisBekijk details
Tot 20 kg€13-€35 per enkele reis€60 per enkele reisBekijk details
Tot 25 kg€17-€42 per enkele reis€75 per enkele reisBekijk details
Tot 30 kg€26-€54 per enkele reis€90 per enkele reisBekijk details
Tot 40 kg€35-€66 per enkele reis€120 per enkele reisBekijk details
Tot 50 kg€63-€100 per enkele reis€150 per enkele reisBekijk details

Tip: Als stoelkeuzes e.d. niet belangrijk voor je zijn, dan weegt het kiezen van een duurdere ticket optie (Plus of Max) niet op tegen het betalen van extra bagage.

Transavia ruimbagage afmetingen en regels

Transavia hanteert de volgende regels voor ruimbagage:

 • Ruimbagage mag je verdelen over 5 bagagestukken per persoon.
 • Maximale totale gewicht: 50 kg per persoon.
 • Maximumgewicht per bagagestuk: 32 kg.

Zolang je niet (online) bent ingecheckt, kan je via Mijn Transavia voordelig ruimbagage boeken. Sta je op het vliegveld en heb je je bagage niet tijdig via internet of het call center aangegeven, dan hanteert Transavia extra kosten die snel oplopen tot €100,- voor één stuk bagage.

Let op: voor een pakketreis geboekt via een reisorganisatie, gelden andere tarieven.

Transavia bijzondere bagage

Je kan bij Transavia uiteenlopende soorten bijzondere bagage meenemen. Het is verstandig om dit zo vroeg mogelijk bij Transavia of reisorganisatie te melden. Je kan dit tijdens het boeken doen, of achteraf via Mijn Transavia of het Service Center. Via Mijn Transavia kan dit worden gedaan vanaf 3 weken tot 48 uur voor vertrek. Voor de veel voorkomende soorten bijzondere bagage hanteert Transavia standaard tarieven:

Transavia bijzondere bagage

Soort bijzondere bagageStandaard tarief per enkele reisVoorwaarden?
Golfuitrusting€ 34Details
Klein huisdier in de cabine€ 45Details
Huisdier in het ruim € 70Details
Wintersport uitrusting€ 34Details
Duikuitrusting max 15 kg€ 34Details
Visuitrusting€ 34Details
Surfplank e.d.€ 49Details
Fiets€ 49Details

Transavia bijzondere bagage regels 

Ieder stuk bijzondere bagage dat je mee wil laten vervoeren op de vlucht, moet aan speciale eisen voldoen. Zo mag een golfuitrusting bijvoorbeeld bestaan uit 1 golftas met clubs, en 1 paar golfschoenen. Al deze regels staan overzichtelijk op deze pagina van Transavia

Vragen over bagage of bagagekosten van Transavia? 

Voor vragen over bagage kunt u bij Transavia terecht via de onderstaande kanalen:

Contact

Openingstijden

 • maandag
  08:00 - 22:00
 • dinsdag
  08:00 - 22:00
 • woensdag
  08:00 - 22:00
 • donderdag
  08:00 - 22:00
 • vrijdag
  08:00 - 22:00
 • zaterdag
  08:00 - 22:00
 • zondag
  08:00 - 22:00

De klantenservice is vanuit Nederland telefonisch te bereiken via het lokale tarief. Voor vragen over bagage vanuit België, kunt u terecht op het nummer 070660305 (€0,30 per minuut).

Transavia is ook te bereiken via whatsapp op het nummer +31683673722