Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Bagage & Schiphol – Plattegronden en info

Alle info over bagage op luchthaven Schiphol op één pagina. We behandelen alles wat er maar te behandelen is: de bagagebanden op Schiphol. De bagagekluizen. De Bagagedepot ( waar is die nou precies?). Het Sealen van Bagage, bagagekarren en wat zijn de regels rondom bagage.

De Schiphol Bagagebanden

Schiphol kent 22 bagagebanden + de afwijkende bagageband, vaak vragen mensen zich af: Welke bagageband komt uit bij welke aankomsthal? Wel dit is een bijzonder moeilijke puzzel via de kaartjes die er te vinden zijn. Wij zijn voor u aan het werk gegaan:

bagagebanden schiphol1

 • Bagageband 19 t/m 22 komt meestal aan bij aankomst 4. (Bagageband 21 lijkt te missen op het officiële kaartje van Schiphol)
 • Bagageband 15 t/m 18 komt meestal aan bij aankomst 3. (14 onduidelijk bij officiele kaartje van schiphol)

aankomst 1 en 2 bagagebanden schiphol

 • Bagageband 8 t/m 13 komt meestal aan bij aankomst 2.
 • Bagageband 1 t/m 7 komt meestal aan bij aankomst 1. (band 1 & 3 & 5 missen op de officiële schiphol kaart)

De Bagagekluizen op Schiphol

Tussen aankomsthal 1 en 2 als je de trap naar beneden neemt kom je bij het bagagedepot. Dit depot heeft de oude kluisjes / schiphol bagagekluizen volledig vervangen.

bagagekluizen / depot locatie schiphol

Bagage in de kluis stoppen kan voor maximaal 30 dagen. Het bagagedepot is 24 uur per dag geopend. De bagagekluisjes zelf zijn buiten werken je kan alleen maar van die bagagedepot gebruik maken. Let wel op, als je gebruik maakt van het bagagedepot en je gaat langs security dan ben je niet snel terug / kan je niet meer bij jouw bagage. De prijzen zijn per dag:

 • Handbagage – € 6,- per stuk (max. 55x35x25cm)
 • Ruimbagage – € 9,- per stuk
 • Afwijkende bagage – € 12,- per stuk
 • Jassen / Garderobe – € 2,50 per stuk

Ook is het bagagedepot telefonisch bereikbaar. Dit kan via; 020 795 28 43

Het sealen van bagage

Op de volgende plekken is het mogelijk om op Schiphol je bagage te laten sealen:

Seal and go schiphol locaties vertrekhal 2 en 3

Op Schiphol zijn er twee locaties om bagage te sealen, vreemd genoeg zitten deze locaties best dichtbij elkaar. Eentje in vertrekhal 3 en eentje in vertrekhal 2. Op dit moment is dit op de site van schiphol zelf: verkeerd aangegeven. Let dus goed op, dit kaartje hierboven klopt wel, de locaties op Schiphol zelf kloppen niet. In 90% van de gevallen betaal je het volgende voor het sealen van Bagage:

 • Het sealen van bagage op Schiphol kost € 12,-
 • Voor grotere koffers gelden er hogere prijzen.

Ook is het mogelijk om bij Seal & Go speciale TSA goedgekeurde sloten en riemen aan te schaffen, zeer handig als je naar Amerika reist. Openingstijden van Seal & Go:

 • Vertrekhal 2 (Bij KLM in de buurt) Openingstijden: 4.15 – 20.00
 • Vertrekhal 3 Openingstijden: 5.00 – 22.00

Afwijkende bagage op Schiphol

Criteria voor afwijkende bagage op vliegveld schiphol:

 • Pakketten groter dan 100 cm lang, 65 cm hoog en 75 cm breed. Met een maximum van 350 cm lang, 100 cm hoog en 100 cm breed. Denk bijvoorbeeld aan ski's
 • Voorwerpen die kunnen rollen en/of uitstekende dan wel loshangende onderdelen hebben. Hiervoor kun je ook een reishoes gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan golftassen.
 • Breekbare bagage.
 • Fietsen ( Licht wel aan de luchtvaart maatschappij en hiervoor heb je een fietsdoos nodig, die kan je vinden bij het bagagedepot)
 • Goederen met een gewicht tussen de 32 en 80 kilogram.
 • Chemische artikelen die op de lijst van verboden voorwerpen staan.
 • Ook huisdieren zijn ‘afwijkende bagage’.

Tip: vloeistoffen mogen onbeperkt mee als ruimbagage, tenzij ze ontvlambaar of op een andere manier gevaar op kunnen leveren. lees hier meer: vloeistoffen en handbagage

Hier een kaartje van de afwijkende bagage in de vertrekhal van Schiphol:

bagage-afwijkend

Vaak bij storingen ed. wordt er gebruik gemaakt van ‘nagezonden bagage' als deze dus achteraf is nagezonden.

Kinderwagen of Buggy na vlucht op Schiphol kwijt?

Ben je na je vlucht ineens je buggy of kinderwagen kwijt en weet je niet waar dit kan vinden? Dit gebeurt best vaak. Veelal denkt men: Als ik de buggy afgeef bij de gate krijg ik hem ook weer terug bij de gate. Vaak gaat dit op, maar zeker niet altijd.

Er zit een grote willekeur in het afhandelen van afwijkende bagage op vliegvelden. Na je vlucht vind je of je buggy terug bij de gate of bij de bagageband. De beste mogelijkheid om hier achter te komen is om dit te vragen bij het cabine personeel bij het uitstappen.

Ook is er nog een band ‘odd sized bagage' op veel vliegvelden. Bij Schiphol ook, deze is bij bagageband 16 te vinden:

afwijkende-bagage-bij-bagagebanden

Gezien de toestand met de slechte kaarten van Schiphol gaan wij binnenkort dit artikel nog uitbreiden met meer informatie over reizen met bagage op Schiphol.