Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Brussels Airlines

brussel airlines featured

brussels airlines logo bagagekostenBrussels Airlines heeft een overzichtelijk beleid en u kunt relatief veel handbagage meenemen vergeleken met andere maatschappijen. Dat komt door het extra toegestane persoonlijke item dat u mee mag nemen in de cabine. Voor informatie over de toegestane ruimbagage bij Brussels Airlines kunt u het beste de kostencalculator gebruiken.  


Brussels Airlines Handbagage

Bij Brussels Airlines mag u 1 stuk handbagage en 1 persoonlijk item meenemen. Hiervan mag het totaal de 12 kg niet overschrijden. Andere kleine voorwerpen zoals jassen en tax-free producten moeten worden opgeborgen in de handbagage of uw persoonlijke item. De afmetingen voor de handbagage bij Brussels Airlines zijn:

  • 55 x 23 x 40 cm voor de handbagage
  • 40 x 30 x 10 cm voor het persoonlijke item

De persoonlijke items mogen altijd mee aan boord. Er bestaat wél een kans dat de handbagage in het ruim moet worden opgeborgen. Dat kan voorkomen op drukke vluchten.

Let op: Dit zijn de handbagage regels voor Brussels Airlines. Het kan voorkomen dat er andere regels gelden als u een deel van uw reis vliegt met een andere maatschappij.

afmetingen handbagage brussels airlines
Standaard handbagage regels brussels airlines: 1 stuk handbagage (55 x 23 x 40 cm) en 1 persoonlijk item (40 x 30 x 10 cm) – in totaal maximaal 12 kg.

Handbagage Bizz&Class en Business Class

Reizigers in Bizz&Class en Business Class mogen twee stuks handbagage meenemen plus één persoonlijk item met een maximaal totaalgewicht van 16 kg.

Extra bagagekosten handbagage

Het is verstandig om u strikt aan de limieten te houden van de Brussels Airlines baggage allowance. Als deze namelijk overschreden worden dient u een toeslag te betalen van €45 per bagagestuk. U kunt dit vermijden door vooraf ingecheckte bagage te kopen. Dat kan tijdens het boeken van uw vlucht of in de ‘beheer module’ op de website.

Reizen met een baby

Reizigers die een baby of peuter meenemen op schoot, mogen ook een extra babytas meenemen. Daarnaast mag u 1 draagmand OF opvouwbare buggy meenemen.

Ruimbagage / Ingecheckte bagage

De bagage die in het ruim wordt vervoerd moet ook aan een aantal eisen voldoen. Welke eisen dat precies zijn is ook afhankelijk van het type ticket dat u heeft. Per stuk gelden bij Brussels Airlines in ieder geval de volgende regels:

  • De ruimbagage mag een maximale totale afmeting hebben van 158 cm. Dat is de lengte, breedte en hoogte bij elkaar opgeteld.
  • Het maximale gewicht per stuk is 32kg.
  • Elke passagier mag maximaal 5 stuks inchecken. Als dit aantal is overschreden zal de bagage als cargo worden getransporteerd. Dan gelden dus ook de cargo bagagekosten.

Gebruik de calculator om te achterhalen hoeveel u kunt meenemen

U kunt voordat u boekt, of nadat u al geboekt heeft controleren wat u precies mag meenemen. Dat kan bij Brussels Airlines via de bagagecalculator.
Aan de hand van uw reisbestemming en type ticket kunt u achterhalen wat de regels en bagagekosten zijn. 

Let op: Als u een vlucht neemt die wordt uitgevoerd door een partnermaatschappij, dan zijn de ruimbagage regels en -kosten van de betreffende luchtvaartmaatschappij van toepassing.

Bijzondere bagage – Muziekinstrumenten en sportmateriaal

Kleine muziekinstrumenten zoals een viool mogen meegenomen worden in de cabine als deel van je gratis toegelaten handbagage. De voorwaarde is dat deze in de ruimte boven de stoelen passen of onder de stoel voor u. Meer informatie hierover is te vinden op deze pagina

Klein sportmateriaal mag je meenemen in de cabine als dit voldoet aan de handbagage regels. Dat geldt ook voor sportartikelen als ruimbagage. 

Als niet aan de regels kan worden voldaan, dan gelden de volgende kosten voor bijzondere bagage.

Sportuitrusting die u gratis mag meenemen*
Een ski of snowboard uitrusting mag gratis mee met Brussels Airlines

omschrijving welke ski en snowboard items er mogen worden meegenomen op de vlucht tegen 0 Euro bagagekosten

Sportuitrusting die u mee mag nemen voor €50 binnen Europa en voor €100 op intercontintentale vluchten
Let op: tarieven per enkele vlucht

lijst met bijzondere bagage brussels airlines

Sportuitrusting die u mee mag nemen voor €100 binnen Europa en voor €200 op intercontintentale vluchten
Let op: tarieven per enkele vlucht

kosten grote sportuitrusting Brussels Airlines

Vragen over bagage of bagagekosten van Brussels Airlines?

Voor vragen over bagage kunt u bij Brussels Airlines terecht via de onderstaande kanalen. Telefonisch zijn ze 24/7 bereikbaar. Het vermelde nummer is het nummer dat u kunt bellen nadat u al een ticket geboekt heeft. 

Contact