Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Handbagage Koffer Action

De Action is vrijwel wekelijks aan het stunten met koffers, deze koffers zijn zo bizar goedkoop in verhouding tot koffers van andere kofferleveranciers dat je je soms afvraagt: hoe kan dit? Hoe kan een koffer voor €11,95 verkocht worden terwijl de goedkoopste koffer bij een bol.com voor ongeveer 25 euro gaat. Het zit hem in het afname volume en de kwaliteit. Dat wil overigens niet zeggen dat een koffer van €25,- betere kwaliteit heeft, ook deze koffers kunnen van slechte kwaliteit zijn. Wel kan je er vanuit gaat dat als je een koffer voor 12 euro koopt de kans bijzonder groot is dat deze snel kapot zal gaan.

Waar zitten de zwakke plekken

In bijna alle gevallen gaat het fout bij de wieltjes. Zie ook bijvoorbeeld de volgende reviews over een Action koffer:

Ik heb een Action koffer gehad voor weekendjes weg, met auto / OV, dus geen heavy duty gebruik. Na een paar keer waren de wieltjes al niet meer OK. (bron)

In augustus 2016 kocht ik een koffer bij de Action. Ik heb de bon nog. Na mijn 2e vakantie vorige week kwam de koffer kapot van de bagageband. Er was een wieltje volledig de koffer ingedrukt en daar omheen was het materiaal ingescheurd. De Action reageert niet op een gestuurde mail dus ik heb de klantenservice gebeld. Mevrouw daar verteld dat er een half jaar garantie zit op de koffer. (bron)

Kassa BNNVARA – Na fietstest stond een wieltje scheef. (bron)

Doe voor uzelf eens de volgende berekening:

  • Koffer hoge kwaliteit van 40-50 euro; Ook veelal gebruikt door stewardessen / piloten. De echte goede koffers kunnen wel 500+ reizen mee.
  • Koffer lage kwaliteit van 15 euro; kans dat de wieltjes al snel kapot gaan, soms zelfs al na 2 tot 10 keer vliegen, situaties bekend van koffers helemaal open gescheurd op de bagage carrousel. (bron)

500 versus 2 tot 20 keer.. Dan is is goedkoop toch echt duurkoop. Als je toch nog zoiets hebt van: Hoe dan ook wil ik er weinig geld aan uitgeven. Kijk dan naar dit merk dat als goedkope variant het beste uit de Kassa / BNN VARA test kwam: (7,9 voor 39,95)

analyse

Het is niet precies hetzelfde, maar wel een goed merk en goed te betalen: Line Brick Cabin Trolley 2 Wheel 55 Black