Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

United Airlines bagage en bagagekosten

united airlines bagage voorwaarden

United Airlines Bagage en kosten

Op deze pagina hebben we de bagage voorwaarden en regels van United Airlines toe- en uitgelicht. Wat mag je bij United Airlines meenemen aan hand- en ruimbagage? Hieronder meer informatie of wat je maximaal mag meenemen


United Airlines handbagage

De informatie van United Airlines over de toegestane bagage is niet altijd makkelijk te vinden, maar de voorwaarden voor handbagage zijn goed en duidelijk wanneer je ze hebt weten op te speuren.

Economy Class handbagage regels

  • Let op: er is verschil tussen Economy Class en Basic Economy bij United Airlines. Bij Basic Economy kan je alleen een persoonlijk item meenemen en geen handbagage. Je kunt wel tegen een extra betaling van $150 handbagage als ruimbagage inchecken, ook betaal je nog $25 handlings kosten, opletten dus!
  • Bij normale Economy Class tickets kunt u (gratis) handbagage meenemen met de afmetingen 22 x 35 x 56 cm (inclusief wielen en handvatten) en een persoonlijk item (bv laptop tas schouder tas of ander klein item) met een maximum formaat van 22 cm x 25 cm x 43 cm.
  • Eventueel kunt u naast de handbagage en het persoonlijke item ook nog bijvoorbeeld een jas, paraplu, of rolstoel meenemen.
  • Vliegt u met United Express? Dan gelden dezelfde voorwaarden maar kan het wel voorkomen dat de handbagage ingecheckt moet worden bij de ruimbagage omdat de vliegtuigen kleiner zijn.

Extra bagagekosten bij meer bagage United Airlines

Heb je tocht per ongeluk een te grote koffer of een extra koffer die mee moet met je vlucht bij United Airlines? Dan is dit in principe mogelijk, tenzij het op de Embargo lijst staat van United. Wil je berekenen wat je extra kwijt bent aan extra bagage bij United? Dan is het handig om gebruik te maken van de Bagage Calculator van United. Ook hier kunnen de kosten van extra bagage al snel oplopen, dus zorg van te voren dat je goed weet wat er mee mag en boek anders op tijd koffers bij.

United Airlines - handbagage regels

United Airlines handbagage Basic EconomyEconomy ClassBusiness, First Class
Aantal stuks handbagage0 (alleen persoonlijk item)11
Max. afmetingen handbagage22 cm x 35 cm x 56 cm22 cm x 35 cm x 56 cm22 cm x 35 cm x 56 cm
Aantal accessoires111
Max. afmeting accessoires22 cm x 25 cm x 43 cm22 cm x 25 cm x 43 cm22 cm x 25 cm x 43 cm
Max totaal gewicht handbagagegeen maximum gewichtgeen maximum gewichtgeen maximum gewicht

United ruimbagage / ingecheckte bagage

Wat betreft de ruimbagage bij United verschilt het onder meer per ticket type waar je mee vliegt. Er zijn verschillen tussen: Basic Economy, United Economy en United Business, First en United Polaris Business Class.

  • Standaard toegestaan formaat voor ruimbagage is 158 cm (hoogte x breedte x diepte);
  • Afhankelijk van reisklasse bedraagt het maximum gewicht per tas 23 kg of 32 kg. Bij Basic Economy zit geen ruimbagage inbegrepen;
  • Bagage mag niet zwaarder zijn dan 23 kg (economy) of 32 kg (Business &  First Class) is de bagage zwaarder dan zijn de overweight baggage tarieven van toepassing.

Maximale ruimbagage afmetingen United Airlines

  • Maximale afmetingen van de ruimbagage koffers zijn voor United Airlines 158 cm, dit is een redelijk universele maat qua bagageformaat van meerdere luchtvaartmaatschappijen;
  • Op sommige bestemmingen is het niet mogelijk bagage bij te boeken, die bagage bijboek embargo bestemmingen vind je hier.

United Airlines - Ruimbagage regels

Ruimbagage United AirlinesBasic EconomyEconomy ClassBusiness, First Class
Aantal stuks ruimbagage011
Maximale afmetingen koffer - 158 cm L + B + H158 cm L + B + H
Maximaal gewicht koffer-23 kg32 kg
Toevoegen overbagage (afhankelijk van bestemming)vanaf $150 + $25 (basic handling fee)vanaf $150vanaf $150

Bij het overschrijden van de bagagevoorwaarden van United Airlines zit er een flink kostenplaatje aan; in onderstaande tabel zie je wat je +/- kan bijbetalen, voor extra koffers, te zware koffers of te grote koffers. Op deze pagina lees je alle informatie qua eventuele extra bagage.

United Airlines overbagage regels - bijbetaling per koffer

De extra kosten die je maakt als je een extra stuk bagage meeneemt, je bagage te zwaar of te groot is. Extra kosten zijn afhankelijk van de bestemming.
Oversized BagageOverweight bagage (te zwaar)Extra bagage (extra koffers)Basic Economy + koffers
$200 per tas die te groot is (+158cm)van $100 tot $200 per kofferVanaf $150 per extra kofferVanaf $150 + $25 Basic Economy handling fee

United Airlines bijzondere bagage

De meeste bijzondere bagage is bij United Airlines vrijgesteld van extra kosten, zolang het redelijk past binnen de standaard voorwaarden van de tickets, dus binnen de 23 kg en maximum formaten van 158 cm. Dus een golftas bijvoorbeeld kan gewoon mee, net als veel andere ‘sport' bagage. Ditzelfde geld voor instrumenten, instrumenten kunnen vaak vrijgesteld van kosten mee als ruimbagage en eventueel zelfs als handbagage. Meer over bijvoorbeeld de specifieke voorwaarden van sport uitrusting als bagage bij United Airlines kan je onder meer op deze pagina vinden.

United Airlines bagage bijboeken

Wanneer je bij United Airlines boekt is het goed te kijken naar de hoeveelheid bagage die je mee kan nemen. Wat je mee mag nemen bij United Airlines is vrij royaal aan hoeveelheden en gewicht, maar overschrijd je de maximaal toegestane formaten of het gewicht van de bagage, dan wordt het al snel een duur grapje. Boek op tijd bij om extra bagage kosten te vermijden.

Vragen over bagage of bagagekosten van United Airlines?

Voor vragen over bagage kunt u bij United Airlines terecht via de onderstaande kanalen.

Contact