Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Bagage hacks

Transavia past bagagebeleid aan – €10 voor handbagage in de cabine

Transavia heeft sinds begin april het bagagebeleid aangepast voor aan boord van de vliegtuigen. Dit betekent concreet dat je nu gaat betalen voor handbagage, wat ze nu cabinebagage noemen. Het gaat hierbij om de bagage die vroeger de afmetingen had van max 55 x 35 x 25 cm. Deze bagage mag niet meer gratis mee aan boord maar hier geldt nu een vanaf €10,- tarief voor.

Aan boord van de vliegtuigen is plek voor max 70 stuks aan handbagage, boek op tijd want dan kan het mee aan boord en krijg je er priority boarding bij.

Zorg dat je van te voren je handbagage bijboekt, bij de gate ben je €65,- kwijt als het ingecheckt moet worden.

Het meenemen van een accessoire blijft gratis – wat dus Transavia nu zelf handbagage noemt. En wat handbagage was is nu cabinebagage. Voor de duidelijkheid houden wij het er bij dat je bij Transavia alleen nog gratis een accessoire mag meenemen, dus een rugtasje of laptop van max 40 x 30 x 20 cm en geen handbagage meer.

Zet Transavia hier de trend met betaalde handbagage in de cabine? We gaan het zien.

organizer-packing-cubes

7x must have bagage accessoires en bagage hacks

In dit artikel hebben we 7 artikelen bij elkaar gezocht die handig zijn voor in je bagage of juist handig zijn bij het inpakken van je bagage. Onze bagage hacks voor op reis, en voor bij het inpakken!

 1. De bagage weegschaal:

  Of je nou met alleen handbagage op reis gaat of ook met ruimbagage, vaak zijn er voorwaarden gesteld aan het maximum gewicht van je bagage. Is je bagage te zwaar? Dan moet je meestal bijbetalen, zonde van het geld, onder meer bij Coolblue vind je deze bagage weegschaal.

 2. Packing Cubes voor je bagage:

  Handig om je bagage zo efficiënt mogelijk in te pakken, naar ons idee nog niet heel bekend. Met packing cubes kun je je tas ook zo inpakken dat je niet elke keer alles uit je tas hoeft te halen en opnieuw kan opvouwen, je haalt gewoon de ‘cube' er uit die je zelf nodig hebt. Packing cubes zijn kleine tassen die je bijvoorbeeld per productgroep kan inpakken. Onder meer bij bol.com vind je bijvoorbeeld packing cubes.

  bagage packing-cubes

 3. Siliconen hervulbare reisfles:

  Deze zijn met name handig voor in de handbagage: reisflesjes, vaak wat steviger dan de originele verpakkingen. Minder kans op lekkage, en door de vaste formaten heb je ook geen kans dat je per ongeluk te veel mee neemt. Kies het liefst voor reisfles inclusief etui'tje of stop ze in je packing cubes 🙂 anders ben je weer in je tas aan het graaien waar de flesjes allemaal zijn gebleven. Bijvoorbeeld deze reisflesjes van Travelmore.

 4. Bagageslot / kofferslot en riem (TSA)

  Al is het alleen maar voor het gevoel onderweg, een bagage of  kofferslot en een kofferriem zorgen voor net dat beetje extra veiligheid van je belangrijke spullen, en naast het idee dat het moeilijker is om dingen uit je bagage te halen, is het ook moeilijker om spullen in je bagage te stoppen. Kies je voor een kofferslot? Dan is een TSA slot wel zo handig, dit is een slot die de douane wél kan open maken voor controles: bij bijvoorbeeld bagageonline.nl vind je reistassen met TSA slot.

 5. Vacuüm zakken

  fordig vacuumpomp bagageDoor na het inpakken van je bagage in speciale zakken je bagage vacuüm te zuigen kun je echt een hele boel ruimte besparen. Onder meer bij bol.com vind je daartoe bijvoorbeeld de ForDig set, met handpomp om de zakken te vacumeren. Het nadeel? Nu past er weer zoveel in je reistas dat je een bagage weegschaal nodig hebt om te kijken of je bagage niet te zwaar wordt. De beste geteste vacuümzakken vind je hier.

 6. Slaapmasker, oordopjes en nekkussen

  Ondanks dat het een open deur intrappen is, wel heel handig om mee te nemen, waar een nekkussen van te voren zo'n €5 euro kost betaal je op de luchthaven al snel €20,- en dergelijke prijsverdubbelaars vind je ook op slaapmaskers en nekkussens, en je zal maar net een luidruchtige medepassagiers naast je hebben zitten. Better safe than sorry. Bij onder meer bol.com vind je het 3 in 1 reispakket met slaapmasker, oordopjes en nekkussen al voor €10,-.

 7. Wereldstekker / Universele reisstekker

  Ook deze zijn vaak onzinnig duur op locatie of in toeristenshops die er speciaal op zijn ingesteld dat jij dit weer vergeten bent, meer een reminder to self dus om wel mee te nemen? Heb je hem op je vorige vakantie in de muur laten zitten? Bij Coolblue bieden ze ze onder meer aan.