Cabin OK

Iedere reiziger herkent het: eindeloze discussies op het vliegveld of een koffer te groot is om mee te nemen als handbagage in het vliegtuig. Al jaren is de discussie over toegestane bagage “aan de gate” een doorn in het oog voor zowel passagiers als luchtvaartmaatschappijen. Voor passagiers, vanwege het ongemak, voor luchtvaartmaatschappijen omdat het boarding proces vertraagd wordt en in sommige gevallen kan leiden tot vertraging.

Certificering handbage koffers

Niet de fabrikanten van cabinekoffers of de luchtvaartmaatschappijen zelf, maar brancheorganisatie IATA komt met een standaard en certificering van koffers die voldoen aan de eisen van luchtvaartmaatschappijen voor cabinebagage.

De IATA heeft Boeing en Airbus gevraagd naar de ideale afmeting voor handbagage voor de twee populairste toestellen, te weten de Boeing 737 en de Airbus A320. De opbergruimte in het vliegtuig wordt het meest effectief gebruikt wanneer deze valt binnen het formaat: 55 x 35 x 20 centimeter

Alle bij IATA aangesloten maatschappijen zullen de koffer accepteren.

Handbagage formaat: 55 x 35 x 20 centimeter

De nieuwe standaard, die het meest geschikt is voor de bekende bagagebakken in vliegtuigen, bedraagt 55 centimeter lengte, 35 centimeter hoogte en 20 centimeter breedte. Met dit fomaat is volgens IATA elke passagier ervan verzekerd dat zijn of haar koffer past. Het personeel aan de gate wordt geïnstrueerd over het gebruik van koffers met CabinOK.

Voordelen van CabinOK voor iedereen:

  • Luchtvaartmaatschappijen: Personeel zal koffers geschikt als handbagage, direct herkennen. Geen oponthoud of discussies meer en grondpersoneel heeft meer gelegenheid om passagiers van dienst te zijn
  • Passagiers: Geen frustraties en onnodig oponthoud. Gemak: koffers passen in het bagagevakje
  • Koffer producenten: aanbieden van CabinOK koffers aan haar klanten

Hoe herken ik een CabinOK handbagage koffer

Koffers en tassen geschikt om mee te nemen het vliegtuig in zijn herkenbaar aan dit logo:

cabin ok
cabin ok label

CabinOK koffers
Koffers met CabinOK zijn pas in de loop van 2016 leverbaar, maar bekijk de koffers die nu al binnen deze standaard passen.

CabinOK uitgesteld

Onder druk van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen is de standaardisering uitgesteld. Toch adviseren wij u in het kader van gebruiksgemak, een koffer te kiezen die binnen de afmeting 55x35x20 valt.